نظرا لخبرتى المتواضعه فى عالم الطبح والمطبخ حبيت انزلكو الموضوع دا عشان كل بنات المنتدى تتعلم الطبخ على ايديا وان شاء الله هتكون اخر الاحزان اصدى هيكون الموضوع دا فتحه خير علينا كلنا كبنات يعنى وهنتعلم حاجه مفيده بس المهم تجربوا وتقولولى الاخبار عشان نتناقش مع بعض (دا لو مستغنين عن نفسكوا يعنى )
والمطلوب دلوقتى اننا نجمع وصفات اكل على اد ما نقدر واللى عنده استفسار يقولو بردو عشان لو قدرت افيده يعنى واللى عنده وصفه حلوه يشارك بيها
اسيبكو دلوقتى مع الاكله اللى انا جيباها بس مش عايزه طفاسه كله هياخد بس اقفو طوابير البنات صف والاولاد صف
طريقة عمل شوربة الكريمة بالمشروم
المقادير :
1 كوب مشروم شرائح .
1 ملعقة أكل بصل مفروم .
2/1 ملعقة صغيرة ثوم مهروس .
2 ملعقة أكل سمن ( أو تستبدل بالقليل من الزيت ) .
2 ملعقة اكل طحين ابيض .
4 كوب ماء .
3 ملعقة طعام حليب بودره .
ملح ، فلفل أسود ( حسب الرغبة ) .
مكعبات خبز أبيض محمصة .
للتزيين :
1 ملعقة طعام بقدونس مفروم
الطريقة :
- يحمر البصل و الثوم في السمنة ( أو الزيت ) .
يضاف المشروم ، و يقلب لعدة دقائق .
ثم يضاف الطحين و يقلب لمدة دقيقتان على نار متوسطة الحرارة .
- يذوّب الحليب في كوب ماء ساخن حتى يذوب .
تماماً ثم يضاف مع بقية الماء إلى خليط المشروم
و يقلب على النار حتى يغلي الخليط ثم تخفف النارو يترك لمدة 30 دقيقة بعد أن يتبل بالملح و الفلفل
الأسود .
- يسكب في أواني الشوربة و يزين بالبقدونس المفروم .
- و يقدم مع مكعبات الخبز المحمصة.
يلا جربو وقولولى ولو مجربتوش مش مهم بردو قولولى