يا تسجل يا تسجل عشان متغاباش عليك
يا تسجل يا تسجل عشان متغاباش عليك
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.





 
دخولالبوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلمهيسين ميلمهيسين Shareمين المهيسين؟؟؟
الموقع اتنقل و فتحنا موقع جديد بالكرتونة و الشاحن علي الرابط التالي http://mhyseen.p2h.info/ و هيتركب الدومين نيم القديم بتاعنا قريبا يلا بسرعة تعالوا متضيعوش الفرصة

 

 دوناتس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
asmaayousef
مشرف
مشرف




دوناتس Empty
مُساهمةموضوع: دوناتس   دوناتس Icon_minitimeالأحد نوفمبر 23, 2008 1:17 pm

طريقة عمل الدونات
المقادير:
طحين 4 اكواب
خميرة 1 ملعقة كبيرة
زبدة 4/3 الكوب
ملح 4/1 ملعقة صغيرة
سكر بودرة 2/1 كوب
حليب فاتر 1 و 2/1 كوب
بيض 1 بيضة


الطريقة:
1-نخلط الطحين مع الملح ونضيف الية الزبدة ونفركها ونعمل
حفرة في وسط الطحين ونضع فيها السكر والخميرة ثم نضيف
كمية الحليب
2-نخفق البيض مع ما تبقى من الحليب ثم نضيفهما في وسط
الطحين ونعجن المواد جميعها حتى نحصل على عجينة متماسكة
فنتركها تختمر2 ساعة واكثر
3-عندما يتضاعف حجمها تصبح جاهزة للاستعمال نقطعها إلى
15 قطعة بنفس السمك ونعطيها شكل الكرة ونضعها على صينية مدهون وسطها بالزبدة وندعها تختمر حتى يتضاعف حجمها
4-نقدر نغليها كماهي او نفرغ وسطها بمقطع صغير
5-بعد تقليبها بالزيت وتلونت من الجهتين نصفيها جيداً نقدر
نحشيها بأي شي بالمربى أوشوكولا ورش السكر البودرة عليها
طريقه سهله جداااااالعمل الدونات وكذا طريقه لتزينها

--------------------------------------------------------------------------------
السلام عليكم ورحمه الله
المقادير
_ 3كوب دقيق _ 2ملعقه خميره _ 4/3 كوب لبن دافىء 4/1 كوب سكر - 2بيضه _ 4/1 ملعقه قانيليا _ 4/1 كوب زيت _الطريقه _ هنضرب البيض والسكر والزيت والخميره والفانيليا مع بعض بمضرب البيض لحد ماتتقل شويه وبعدين هنضيف عليهم الدقيق وتبتدى تعجنى بيدك كويس واخر حاجه هنضيفها الماء بالتدريج لحد مايبقى عندك عجينه طريه ومابتلزقش فى ايدك تتركيها تخمر ومش شرط الوقت المهم انها تخمر كويس ** هقوللك على طريقه سريعه للتخمير سخنى الفرن كويس واطفئيه وغطى العجينه كويس واتركيها فى الفرن الدافئه ممكن تخمر فى 4/1 او 2/1 ساعه _ ناخد العجينه بعد التخمير ونفردها على رخامه مرشوشه بالدقيق _ يكون سمكها 5مل تقريبا _ نبتدى نقطع بكوب واسع وتفرغيها من النص بغطاء زجاجه _ وبكده هيكون عندك دائره مفرغه من النص _ تتركيها تخمر مره اخرى وتبتدى تحمريها على نار متوسطه _ بعد ماتحمريها ادهنى بعضها بالمربى ورشى عليها الشيكولاته الفورماسيل _ هتلاقيها عند العطار _ والبعض الاخر بصوص الشيكولاته البيضاء او البنيه _ وممكن تثقبيها من الجنب وتملئى تجويفها بالكريم شانتيه وذلك بقرطاس من الورق او اى كيس بلاستيك وبكده بقى عندك كذا شكل تقدمى به الدونات وبالهنا والشفا _


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
دوناتس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: هياس X هياس :: كلام بنات و بس ( ممنوع الولاد ) :: مطعم المهيسين-
انتقل الى: